Filety kurczaka panierowane w mące ryżowej z orientalną nutą…tak powinna brzmieć nazwa tej potrawy. To danie powinno już dawno pojawić się na blogu, ponieważ dosyć często właśnie tak przyrządzam kurczaka, zwłaszcza kiedy chcę szybko przygotować syty obiad. Z reguły do tej potrawy podaję samą surówkę, już bez ziemniaków czy ryżu. Mąkę ryżową możecie śmiało zastąpić krupczatką lub kukurydzianą. Gorąco Polecam:)
Przepis na moim nowym blogu. Serdecznie zapraszam 🙂
http://napiecyku.pl/2014/01/kurczak-w-mace-ryzowej/
Nie miałam styczności z mąką ryżową. Kurczaczek pysznie wygląda 🙂
genialnie to wygląda muszę wypróbować jaki się uda, bo ja bez talencie kulinarne :p
Trzymam kciuki za kurczaka:))
Bardzo ciekawa propozycja;)
Bardzo lubię kurczaka w takim wydaniu:) Wygląda bardzo smacznie, aż ślinka cieknie:) Pycha!
Bardzo ciekawa ta panierka! Chętnie wypróbuję ten przepis 🙂
Kurczak to wdzięczne mięcho. Często je przyrządzam. Ale w mące ryżowej nigdy nie robiłam. Smakowite 🙂
Mąki ryżowej i kukurydzianej na szczęście nie brakuje w moim miasteczku ,zrobię ,smaczny kurczaczek.
Pyszny kurczaczek 🙂
Dziękuję i Pozdrawiam:))
Ja robiłam kiedyś podobnego kuraka w kukurydzianej, chętnie spróbuję z ryżową! 🙂
zjadłabym:)
W kukurydzianej również jest smaczny:))
Doświadczenia z mąką ryżową mam nikłe to znaczy mam ale raczej w jedzeniu więc chętnie skorzystam z twojego doświadczenia w tym względzie.
Też nie mam dużego doświadczenia z mąką ryżową – może dwa razy piekłam ciasto z jej dodatkiem… kurczak wygląda rewelacyjnie!
Wygląda bardzo apetycznie, na pewno smakowałoby moim dzieciom!
Podoba mi się ta orientalna nuta ; )
Świetna alternatywa dla kurczaka w zwykłej panierce
taki obiadek jest wprost dla mnie stworzony!:)