Sernik zebra

Ten sernik jest bardzo prosty do przygotowania. Samo pieczenie jest nietypowe, ponieważ foremkę z serem umieszczamy w większej foremce wypełnionej wodą. Pieczemy go w niższej temperaturze, ale nieco dłużej niż tradycyjny sernik. Taki sernik jest bardziej stabilny, nie rośnie zbyt szybko podczas pieczenia, ale też nie upada. Nie za słodki, delikatny, dwukolorowy wygląda niezwykle dekoracyjnie na talerzu:)

Przepis na moim nowym blogu. Serdecznie zapraszam 🙂  http://napiecyku.pl/2014/01/sernik-zebra/

IMG_0617

IMG_0630

Advertisements

32 thoughts on “Sernik zebra

  1. Aga Styczeń 4, 2014 o 4:24 pm

    Uwielbiam serniki! A Twój wygląda obłędnie 🙂

  2. zocha Styczeń 4, 2014 o 4:32 pm

    a jaka duża ta keksówka? bo ja mam 3 wymiary!!

  3. napiecyku Styczeń 4, 2014 o 4:42 pm

    23cm x 9cm. Zmierzyłam dno foremki:)

  4. ladylaurabloq Styczeń 4, 2014 o 4:43 pm

    Wspaniały ,mam słabość do tego sernika i w sumie dawno nie piekłam.

  5. napiecyku Styczeń 4, 2014 o 4:45 pm

    Szybko znajdziesz powód żeby upiec:))

  6. domowacukierniaewy Styczeń 4, 2014 o 6:39 pm

    Jest śliczny i z pewnością smakuje znakomicie 🙂

  7. Karolina Styczeń 4, 2014 o 7:14 pm

    Ale cudny!:)

  8. Aguś kulinarnie Styczeń 4, 2014 o 9:22 pm

    Piękne,równe warstwy:)

  9. ania Styczeń 5, 2014 o 8:23 am

    Jakiego sera nalezy uzyc,tlustego czy poltlustego?pieknie i smacznie wyglada 🙂

  10. mojamalakuchnia.wordpress.com Styczeń 5, 2014 o 10:04 am

    Ciekawy pomysł z tą wodą. A zeberka wygląda baardzo apetycznie : )

  11. napiecyku Styczeń 5, 2014 o 10:56 am

    Aniu, ja użyłam sera potrójnie mielonego, półtłustego President, jest dostępny w wiaderkach lub w jelitach foliowych.

  12. bebe1304 Styczeń 5, 2014 o 12:51 pm

    Mniaaammmmmm, sernik…. podstawowy składnik pożywienia dla każdego faceta. 😉

  13. napiecyku Styczeń 5, 2014 o 1:33 pm

    Pozdrawiam:)

  14. Cookierenka Agi Styczeń 5, 2014 o 4:00 pm

    Wygląda przepięknie.

  15. sylwia40 Styczeń 5, 2014 o 5:43 pm

    Zrobiłam serniczek .Jest przepyszny ,mięciutki i pięknie się prezentuje .Polecam !

  16. lutka40 Styczeń 5, 2014 o 5:44 pm

    Zrobiłam serniczek .Jest przepyszny ,mięciutki i pięknie się prezentuje .Polecam !
    Dziękuję za przepis

  17. napiecyku Styczeń 5, 2014 o 7:09 pm

    Pozdrawiam:)

  18. Natalia Styczeń 6, 2014 o 12:42 am

    Cudowny, bardzo mi sie podoba:)

  19. teresa Styczeń 6, 2014 o 8:02 am

    piewrszy raz jem taki sernik, jest naprawdę dobry, delikatny 🙂

  20. napiecyku Styczeń 6, 2014 o 9:56 am

    Cieszę się, że smakuje. Pozdrawiam:))

  21. Zakątek Smaku Styczeń 6, 2014 o 12:37 pm

    O jejciu! Co za cudo:) Wspaniały sernik! Muszę wypróbować przepis:) Pozdrawiam ciepło!

  22. Magda C. Styczeń 6, 2014 o 3:29 pm

    Prześliczny!!! Zapisuję przepis, na pewno go zrobię 🙂

  23. gin Styczeń 6, 2014 o 6:44 pm

    Wygląda po prostu zachwycająco 🙂

  24. nippi Styczeń 6, 2014 o 7:12 pm

    Rewelacja !

  25. urszula Styczeń 7, 2014 o 4:09 pm

    Piękny, a jak smacznie wygląda, jestem zachwycona,.
    Pozwolę sobie kiedyś wykorzystać Twój przepis, pozdrawiam:)

  26. napiecyku Styczeń 7, 2014 o 4:31 pm

    Pozdrawiam również:))

  27. Anita Styczeń 18, 2014 o 5:53 pm

    Dzieci pewnie za nim przepadają, przepiękne linie jak u prawdziwej zebry:)

  28. zocha Styczeń 23, 2014 o 12:57 pm

    mnie się właśnie piecze, ale ja mam yermoobieg i nie wiem czy obniżyć temperature czy nie?

  29. napiecyku Styczeń 23, 2014 o 3:22 pm

    Zocha, mój piekarnik jest bez termoobiegu, jeżeli zaczyna za szybko rosnąć wyłącz termoobieg, lub zmniejsz temp:))

  30. N. ze Szwecjobloga Luty 6, 2014 o 5:21 pm

    Dodaję do zakładek, kiedyś wypróbuję!

  31. Adzia Kwiecień 4, 2015 o 3:13 pm

    Robiłam tak jak w przepisie urosnol a jak wyjęłam Z wody i dałam ostygnąć do piekarnika to opadł!! 😫
    Nie wiem dlaczego piekłam z termoobiegiem!

  32. napiecyku Kwiecień 9, 2015 o 8:19 pm

    Jeżeli sernik za szybko urósł, mogłaś mieć za wysoką temperaturę. Ja piekłam bez termoobiegu, mam nadzieję, że chociaż smakował 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: