Ciasto na pierogi

 Pierogi  często robię latem, lubimy pierogi z jagodami i truskawkami. Zimą obowiązkowo lepię pierogi na Wigilię. Zawsze korzystam z tego samego przepisu, w skład którego wchodzi mąka, gorąca woda, jajko i masło. Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, co ułatwia lepienie pierogów, a pierogi są miękkie i delikatne. Bardzo polecam 🙂

Przepis na moim nowym blogu. Serdecznie zapraszam 🙂  http://napiecyku.pl/2013/12/ciasto-na-pierogi/

IMG_9264

Reklamy

16 thoughts on “Ciasto na pierogi

  1. Natalia - Poezja Smaku Grudzień 11, 2013 o 1:10 am

    Nie wyobrażam sobie wigilii bez pierogów 🙂

  2. Pan Deserek :) Grudzień 11, 2013 o 9:46 am

    To prawda dobre ciasto na pierogi to więcej niż połowa sukcesu 🙂 koniecznie muszę wypróbować ten przepis w tym orku na święta 😉

  3. napiecyku Grudzień 11, 2013 o 10:06 am

    Pozdrawiam:)

  4. napiecyku Grudzień 11, 2013 o 10:14 am

    Mam nadzieję, że będzie smakować:)

  5. wiktorkowa Grudzień 11, 2013 o 12:30 pm

    ciasto rzeczywiście wygląda na elastyczne 🙂 nie jestem fanką robienia pierogów, ale uwielbiam je jeść:) Twoje z chęcią bym spróbowała na obiad:)

  6. napiecyku Grudzień 11, 2013 o 12:54 pm

    Pozdrawiam:)

  7. ladylaurabloq Grudzień 11, 2013 o 2:12 pm

    Ja też mam swoją sprawdzą metodę na ciasto ,mąkę zalewam gorącom wodą i dopiero po przestygnięciu wyrabiam z pozostałymi składnikami ,zamiast masła daję oliwę z oliwek ,też jest elastyczne .Bardzo mi się podoba pierwsze zdjęcie.

  8. napiecyku Grudzień 11, 2013 o 3:07 pm

    Tez ciekawy sposób, muszę spróbować:)

  9. mojamalakuchnia.wordpress.com Grudzień 11, 2013 o 3:46 pm

    Nie wiem jak to jest, ale jak ja zaczynam rano lepić pierogi to obiad jest na godzinę około 15.30-16:00 i wszyscy podjadają słodycze, bo tak długo mi to zajmuje heheh. Pierogi, z każdym nadzieniem, zawsze są pyszne!: )

  10. napiecyku Grudzień 11, 2013 o 3:52 pm

    To prawda…zewsząd otaczają mnie pierogi… będą mi się śniły w nocy:)

  11. Ciążowe Zachcianki Grudzień 11, 2013 o 7:57 pm

    Takiego przepisu na ciasto jeszcze nie próbowałam. Święta się zbliżają więc będzie okazja wypróbować, wyglądają smakowicie:)
    O, i widzę, że są u Ciebie przeliczniki wag. To bardzo przydatne.

  12. napiecyku Grudzień 11, 2013 o 7:59 pm

    Mam nadzieję, że będzie ciasto będzie smakowało:)

  13. Mątewka Grudzień 11, 2013 o 9:03 pm

    Ja co prawda robię „na oko” ale z identycznych składników:)

  14. napiecyku Grudzień 11, 2013 o 9:08 pm

    Pozdrawiam:)

  15. skoraq cooks Grudzień 11, 2013 o 9:09 pm

    Na razie nie planuję lepić pierogów, bo wyręcza mnie w tym mama, ale przepis warto znać 🙂

  16. Ola in the kitchen Grudzień 11, 2013 o 9:43 pm

    Ja dodaje olej zamiast masła. Będę musiała kiedyś spróbować twojej wersji 😀

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: