Domowa przyprawa do mięs, zup i sosów

Namawiam do przygotowania własnej przyprawy z suszonych jarzyn, soli, kurkumy i innych przypraw. Osoby, które dysponują suszarką do grzybów i jarzyn mogą suszyć nie tylko zielone części, ale także korzeń marchewki, pietruszki, cebuli czy selera.

Gotową, suszoną mieszankę można dostać w sklepach, ważne aby nie zawierała wzmacniaczy smaku i zapachu. Natkę pietruszki, selera i lubczyku można także suszyć w domowych warunkach. Wysuszone jarzyny, przyprawy i sól kamienną miksujemy, lub zmieszane przesypujemy do młynka i z czystym sumieniem przyprawiamy zupy, sosy, ryby i mięsa. Gorąco Polecam:)

Przepis na moim nowym blogu. Serdecznie polecam 🙂

 http://napiecyku.pl/2013/11/domowa-przyprawa-do-zup-i-sosow/

IMG_6876

Advertisements

4 thoughts on “Domowa przyprawa do mięs, zup i sosów

  1. Basinepichcenie Listopad 6, 2013 o 4:49 am

    Pomysłowo, spotkałam się już na kilku blogach z podobnymi przepisami… w każdym bądź razie teraz przydałaby się suszarka do warzyw 😀 najpierw chorowałam na maszynkę, a teraz czas na suszarkę… ale poczekam. Na facebooku Eco Gotowanie można wygrać, może akurat się uda 😉

  2. tutusia Listopad 6, 2013 o 9:14 am

    Robię podobną – sprawdza się doskonale 🙂

  3. napiecyku Listopad 6, 2013 o 11:56 am

    Pozdrawiam:)

  4. napiecyku Listopad 6, 2013 o 11:57 am

    Ja tez poluję na suszarkę:)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: