Ciasto królewskie

To ciasto ma wyjątkowy smak. Biszkopt plus ciasto miodowe i krem waniliowy muszą smakować. Najbardziej smakuje na następny dzień, kiedy twarde placki miodowe namiękną od waniliowej masy.

Biszkopt i miodowe ciasto można upiec nawet trzy  dni wcześniej, pozostanie tylko proste wykonanie masy i ułożenie wszystkiego w zgrabną całość. Gorąco polecam:)

Przepis na moim nowym blogu. Serdecznie polecam 🙂  http://napiecyku.pl/2013/10/ciasto-krolewskie/

IMG_6175

IMG_6024

Advertisements

11 thoughts on “Ciasto królewskie

  1. monika smakoszka Październik 26, 2013 o 3:39 pm

    oj takie ciasta to ja lubię , e tam co ja piszę 😉 uwielbiam 🙂

  2. jantar92 Październik 26, 2013 o 5:02 pm

    Pozdrawiam:)

  3. Asa_6niebo Październik 26, 2013 o 8:22 pm

    taki przepis znajduje się zaraz na początku mojego starego zeszytu z przepisami-z czasów, kiedy jeszcze nie było internetu;) pyszny

  4. jantar92 Październik 26, 2013 o 8:55 pm

    To prawda, ja często piekłam ten placek w latach 90-tych. Pozdrawiam:)

  5. gin Październik 26, 2013 o 11:13 pm

    Bardzo elegancko wygląda 🙂

  6. jantar92 Październik 27, 2013 o 9:52 am

    Pozdrawiam:)

  7. ladylaurabloq Październik 28, 2013 o 12:45 pm

    Cudowny ,zdjęcia mówią same za siebie,bardzo lubię!.

  8. jantar92 Październik 28, 2013 o 12:56 pm

    Dzięki:)

  9. Magda111 Listopad 12, 2013 o 12:05 pm

    Pięknie wygląda to ciasto, naprawdę po królewsku;)

  10. napiecyku Listopad 12, 2013 o 12:08 pm

    Pozdrawiam:)

  11. Ania Grudzień 4, 2013 o 6:48 pm

    To jedno z moich ulubionych ciast 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: