Pasztet domowy

Ten pasztet to smaczny zamiennik za wszystkie sklepowe pasztety i wędliny. Zwykle robię go z łopatki wieprzowej ale można użyć karczku. Pasztet przygotowuję w trzech etapach, duszenie lub gotowanie mięsa, mielenie i pieczenie. Gotowy, dobrze przechowuje się w lodówce, nawet do tygodnia, można go zamrozić. W wersji świątecznej można dodać do mięsa w trakcie gotowania kilka suszonych grzybków. Gorąco polecam jako smaczny dodatek do chleba i sałatek:)

Przepis na moim nowym blogu. Zapraszam serdecznie 🙂

http://napiecyku.pl/2014/09/pasztet-domowy-2/

IMG_5548

Reklamy

4 thoughts on “Pasztet domowy

  1. Basia Październik 15, 2013 o 5:44 pm

    Ubolewam bo nie mam maszynki do mięsa. Powoli się rozglądam nad zakupem. Przepis tak czy siak dodałam do ulubionych, bo w razie czego pożyczę od rodziców. Uwielbiam pasztety, ale te sklepowe – no cóż pozostawię bez komentarza

  2. jantar92 Październik 15, 2013 o 5:47 pm

    Basia, koniecznie postaraj się o maszynkę i kręć pasztety. Domowe są naprawdę pyszne. Pozdrawiam:)

  3. Basia Październik 17, 2013 o 11:41 am

    Wiem, jestem tego świadoma… na chwilę obecną ciężko będzie wygospodarować trochę więcej kasy na maszynkę, ale przymierzam się. Teraz widziałam w gazetce lidla, że ma być jakoś w przyszłym tygodniu… ale chyba nie w tym miesiącu jeszcz.e..

  4. jantar92 Październik 17, 2013 o 12:25 pm

    Najbardziej cieszy to, na co długo czekamy. Pozdrawiam:)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: