Drożdżowe z kakao

Strucla, zawijaniec i rolada, to w zasadzie te same ciasta. W kuchni staropolskiej strucla drożdżowa z makiem była bardzo lubianym ciastem, podawano ją na Wigilię, weselach i innych ważnych uroczystościach. Ja robię struclę z kakao, lubimy ją na kolację czy śniadanie do kubka gorącego mleka. Tajników pieczenia drożdżowego ciasta nauczyła mnie mama w trudnych latach osiemdziesiątych, wtedy takie ciasto było prawdziwym rarytasem. Gorąco Polecam!!!

Przepis na moim nowym blogu. Zapraszam 🙂  http://napiecyku.pl/2013/10/1095/

IMG_5323

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: