Pizza domowa z mozzarellą

„Każda pliszka swój ogonek chwali”, tak mówi stare polskie przysłowie. Ja bez przesady będę chwalić ciasto na pizze, które robię do pizzy domowej. Jest bardzo kruche, smakuje zawsze z każdym sosem, serem czy wędliną.

Nie każdy wie, że ciasto drożdżowe można przechowywać w lodówce. W tym celu należy surowe ciasto przełożyć do natłuszczonej miseczki, przykryć folią spożywczą i dać na noc do lodówki. Na następny dzień ciasto chwilę wyrabiamy i z ciepłego robimy pizzę, bułeczki. Gorąco Polecam:)

Przepis na moim nowym blogu. serdecznie zapraszam 🙂

http://napiecyku.pl/2013/09/pizza-domowa-z-mozzarella/

IMG_5197

IMG_5172

Reklamy

2 thoughts on “Pizza domowa z mozzarellą

  1. Luka Październik 1, 2013 o 8:07 am

    Pyszności, kupiłam dziś w lidlu salami z orzechami, więc na kolację również pizza, wypóbuję ciasto 🙂

  2. jantar92 Październik 1, 2013 o 12:34 pm

    Polecam, z salami również powinno być smacznie! Pozdrawiam!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: