Szarlotka biszkoptowa

Klasyczny biszkopt składa się z jajek, mąki i cukru. W tym dodatkowo jest tłuszcz, dzięki temu i mące ziemniaczanej zachowuje świeżość przez kilka dni. Zwykle piekę go na blaszce 25x35cm (Zobacz tutaj) , dzisiaj piekłam w tortownicy o średnicy 28 cm. Polecam na niedzielne popołudnie do kawy i herbaty:)

Przepis na moim nowym blogu. Serdecznie zapraszam 🙂  http://napiecyku.pl/2014/08/lekkie-ciasto-z-jablkami/

IMG_4435

 

 

Reklamy

4 thoughts on “Szarlotka biszkoptowa

  1. kulinarna148 Wrzesień 14, 2013 o 6:04 pm

    Mniam mnie wygląda bardzo apetycznie.

  2. jantar92 Wrzesień 14, 2013 o 7:24 pm

    Dziękuję:)

  3. Andrzej Wrzesień 14, 2013 o 9:10 pm

    Ciekawy blog. Pozdrawiam.

  4. jantar92 Wrzesień 14, 2013 o 9:40 pm

    Dziękuję:)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: