Zupa-krem z groszkiem i serem pleśniowym

Like this at Facebook!

W zupach-kremach można zmieniać proporcje warzyw wg. uznania. Prawie każde warzywo nadaje się na taką zupę. Ja do zabielania bardzo lubię serki topione, ale do dzisiejszego kremu dodałam pikantny ser pleśniowy. Smaczna i zdrowa zupa. Polecam:)

IMG_3414

Składniki

  • 3 mniejsze ziemniaki pokrojone w kostkę
  • 1 marchewka pokrojona w kostkę
  • 1 pietruszka pokrojona w kostkę
  • 1 cebulka pokrojona w kostkę
  • 120g sera pleśniowego
  • 530g.zielonego groszku /duża puszka/
  • 1 szklanka bulionu
  • sól i pieprz
  • pietruszka zielona do posypania

Ziemniaki, marchew, pietruszkę i cebulkę gotuję ok.20 min w 2 l. wody. Dodaję szklankę bulionu, groszek i pokrojony ser. Całość gotuję kilka minut i odstawiam. Lekko przestudzoną zupę miksuję i doprawiam do smaku. Podaję z grzankami lub kulkami ptysiowymi. Smacznego!!!

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: