Rolady wieprzowe z boczkiem w sosie pieczarkowym

Like this at Facebook!

Bardzo lubię tego rodzaju mięsne dania, roladki można robić na wiele sposobów i za każdym razem smakują inaczej. Tym razem plaster dobrego wędzonego boczku wystarczy na całe nadzienie, nadaje wieprzowinie charakterystyczny posmak wędzonki. Pieczarki w śmietanowym sosie są znakomitym uzupełnieniem tej potrawy. Szczerze polecam:)

 
IMG_2800
 
Składniki
  • 80 dkg.szynki wieprzowej
  • 15.dkg.pieczarek umytych, obranych i pokrojonych w grubsze plastry
  • 15 dkg.wędzonego boczku pokrojonego wzdłuż włókien
  • 2 małe cebulki pokrojone w krążki
  • koperek
  • śmietana słodka do sosów
  • sól i pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób wykonania

  1. Mięso myję, kroję w plastry, delikatnie rozbijam i przyprawiam.
  2. Na środek każdego plasterka kładę plaster boczku, zwijam rulonik i spinam wykałaczką.
  3. Obsmażam roladki na oleju, dolewam odrobinę wody i duszę pod przykryciem ok.40 min.
  4. Cebulkę i pokrojone pieczarki obsmażam na maśle ok.3 min. i odstawiam.
  5. Do miękkiego mięsa dodaję pieczarki dolewam śmietanę, krótko gotuję. Przed podaniem dodaję posiekany koperek. Smacznego !!!

IMG_2781

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: