Surówka z białej kapusty

Ta surówka smakuje do ziemniaków gotowanych, frytek ale również znakomicie pasuje jako dodatek do mięs i ryb. Polecam:)                                                                                                                                            

IMG_2566

Składniki

  • połowa małej kapusty
  • 2 małe marchewki
  • mała cebulka biała
  • mała cebulka czerwona / nie koniecznie/
  • 1/4 szklanki oliwy
  • sól i pieprz

Sposób wykonania

  1. Kapustę drobno szatkuję, solę, ugniatam w dłoniach tak by lekko puściła sok i odstawiam na 5 min.
  2. W rondlu przesmażam drobno pokrojoną cebulkę, dodaję kapustę. Całość smażę ok. 3 min., ciągle mieszając.
  3. Marchew ścieram na drobnych oczkach,  cebulkę czerwoną drobno kroję, wszystko dodaję do kapusty
  4. Całość doprawiam pieprzem. Jeżeli ktoś lubi może dodać gotowy sos. Smacznego!!!
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: