Pstrąg łososiowy w liściu kapusty

Like this at Facebook!
Mięso ryb jest smaczne, chude i co najważniejsze  ryby można bardzo szybko przyrządzić. Stanowią doskonałe danie na co dzień, a od święta mogą  się stać wykwintną potrawą. Bardzo się ciesze, że są coraz bardziej dostępne.W mojej kuchni bardzo cenię mięso pstrąga, najczęściej zawijam go w foli aluminiowej i daje do opiekacza, można go opiec także na grillu:)
 
IMG_2280
 
Składniki
  • 3 filety pstrąga
  • sok z jednej cytryny
  • 6 liści kapusty
  • 1 cebulka pokrojona w talarki
  • rozmaryn, tymianek lub koperek
  • sól i pieprz

Sposób wykonania

  1. W garnku zagotować osoloną wodę, do wrzątku dać liście kapusty na 10minut, po tym czasie wyjąć i osuszyć
  2. Pstrąga oczyścić pod bieżącą wodą, osuszyć, mocno skropić sokiem z cytryny posolić, popieprzyć, do środka dać gałązki ziół, cebulkę i  odstawić do lodówki na 20 min.
  3. Po tym czasie pstrąga zawinąć w liście kapusty, całość w folie aluminiową i opiekać w piekarniku lub opiekaczu ok.20 min.Smacznego!!!

IMG_2281

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: