Roladki z indyka

Like this at Facebook!

Mięso z indyka lubię i cenię w mojej kuchni. Roladki robię w ten sam sposób w jaki moja mama robiła roladki wołowe, z dodatkiem boczku wędzonego, ogórka kiszonego i marchewki. W moim odczuciu te z mięsem indyka smakują dużo lepiej.Polecam!!!

DSCN6019

Składniki

  • 50-60dkg .piersi z indyka
  • 10 dkg. boczku wędzonego
  • pół papryki czerwonej
  • kawałek marchewki
  • jeden kiszony ogórek
  • sól i pieprz
  • pół szklanki mąki
  • tłuszcz do smażenia

Sposób wykonania

  1. Mięso kroimy w plastry, następnie delikatnie rozbijamy na grubość ok.0,5 cm. Solimy i pieprzymy.
  2. Na każdym plasterku kładziemy kawałek boczku, papryki, marchewki i ogórka.
  3. Każdy plaster zwijamy w rulonik, spinamy wykałaczką i obtaczamy w mące.
  4. Roladki obsmażamy w rondlu  na rozgrzanym tłuszczu, często obracając, następnie dolewamy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie ok.20min. Kiedy przestygną delikatnie wyjmujemy wykałaczki. Smacznego!!!
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: