Łazanki z koperkiem

Like this at Facebook!
To szybkie i proste danie,  przy odrobinie chęci można je zrobić w ciągu pół godziny.  Polecam jest smaczne zwłaszcza z młodą,  wiosenną kapustą i koperkiem:)
 
 Porcja dla 4 osób
łazanki1
 
 
Składniki
 
  • paczka makaronu na łazanki
  • 15 dkg.dobrej kiełbasy
  • 15 dkg.dobrego boczku wędzonego
  • mała główka kapusty
  • koperek
  • sól i pieprz  /do smaku/
  • kminek i ziele jałowca/ po pół łyżeczki/
  • cebulka pokrojona w piórka

Sposób wykonania

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie
  2. Kapustę szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kminku i ziaren jałowca
  3. Na patelni topimy pokrojony boczek i kiełbasę, dodajemy cebulkę, chwilę dusimy
  4. Makaron i kapustę odcedzamy i łączymy z przetopionym boczkiem i kiełbasą, na koniec dodajemy pokrojony  koperek, sól i pieprz do smaku. Smacznego!!!
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: